Рекомендації щодо підготовки автомобіля до сезону літо.

Рубрика Загальнопізнавальна

Автосервіс повного циклу "Автоцентр ЄВРОПА"Підготувати свій автомобіль до літнього сезону рекомендується буквально відразу після танення снігу.

Хоча, для деяких автолюбителів ставати природним розслабитися і знехтувати своїм транспортним засобом, раз вони вже пройшли весь привабливий процес підготовки до зимового періоду.

Звичайно, це помилковий висновок, думати, що суворі умови зими минули, і нам ні про що не варто переживати.

Можливо, певною мірою, це правда, але літо приносить із собою свій власний набір проблем.
Спека, вологість повітря, зливи та інші фактори, впливають на стан Вашого автомобіля.

Але, приділивши трохи часу зараз, ви зможете оснастити та «озброїти» ваш транспортний засіб для зустрічі з літніми умовами – і, можливо, на порядок скоротити рахунки за ремонт пізніше.

Слідуючи цим простим правилам профілактики автомобіля можна убезпечити свої літні поїздки, і навіть здешевити витрати.

Як піклуватися про автомобіль, у найспекотнішу пору року?

1. Почнемо з самих основ – забезпечимо заміну старої олії на нову. Якщо ви живете в регіоні з м’яким кліматом або часто використовуєте причіп, вам потрібна олія з більш високою в’язкістю.

2. Перевірте ремені та шланги на наявність пошкоджень (наприклад, тріщин, стирання, витоку або випирання). Висока температура і вологість влітку тільки посилюють їх стан, і може призвести до поломки в зовсім невідповідний момент. >

3. Оцініть стан своїх склоочисників. Навіть якщо вони пережили зиму, зовсім не означає, що вони подолають і літо. Надмірна хвилястість гумових елементів, пропуски води під час дощу говорять про те, що ваші двірники вимагають заміни.

4. Перевірте стан рідини, що охолоджує, а також її рівень. При необхідності додайте антифриз до максимальної позначки. При найменшому витоку рідини, що охолоджує, вам негайно варто звернутися в автомайстерню для діагностики та регулювання всієї системи охолодження.

5. Перевірте акумулятор. Хоча основні проблеми вироблення акумулятора пов’язують із зимовими морозами, літо, насправді, може бути більш вимогливим. Слідкуйте за рівнем електроліту та зачищайте клеми електропроводів. Це продовжить життя вашої батареї. Якщо ви помітили, що заряду батареї не достатньо, зверніться на СТО.

6. Оцініть продуктивність системи кондиціювання повітря вашого автомобіля. Якщо кондиціонер не дає вам полегшення, можливо, потрібно додати холодоагент. Або, можливо, є інша причина, наприклад, витік, розтяжка приводного ременя або засмічення конденсатора.

7. Перевірте протектори на шинах. Дорожнє покриття після тривалих проливних дощів скорочує гальмівний шлях і погіршує маневреність автомобіля. Зношений протектор подвійно погіршує безпеку водіння мокрими дорогами. Рекомендація замінювати шини при необхідності.

8. Перевзуйте ваш автомобіль із зимової на літню гуму – і обов’язково регулярно перевіряйте в них тиск повітря. Великі перепади температури – наприклад, у пік денного сонцестояння відносно прохолодної ночі – може призвести до швидкої втрати тиску в шинах. А це спричиняє низьку продуктивність та надмірну витрату палива.

Отримайте детальнішу консультацію нашого спеціаліста з технічного обслуговування автомобіля в літній період.


Залиште відповідь

Ви повинні ввійти в систему, щоб залишити коментар.