Види (типи) кермових рейок

Рубрика Загальнопізнавальна

Для того, щоб автомобіль під час руху мав можливість змінювати свою траєкторію, повертати в той чи інший бік, необхідно передати зусилля і крутний. момент від керма на передні колеса.

Для цього в конструкції використовуються різні типи рульових рейок — електромеханічних приводних вузлів, що перетворюють обертальний рух у зворотно-поступальний.

Про який би вид рейки не йшлося, вона в першу чергу є ключовим елементом, що входить до кермового управління. Це комплексна система, яка пов’язує за рахунок механічних передач розташовані в різних площинах та під різними кутами кермо та тяги коліс.

Трохи теорії

У класичному випадку, який розглядається в технічних вузах при вивченні дисципліни «Деталі машин», до складу передачі входить провідна шестерня та поздовжня рейка. Вона рухається вперед або назад, залежно від напрямку обертання зубчастого колеса.

В автомобілі, в силу компонувальних та ергономічних рішень, осі шестерні та рейки не можуть розташовуватися під прямим кутом, змушуючи розробником використовувати косі зуби.

Види кермових рейок

Види рульових рейок

Якщо розглядати існуючі конструктивні рішення в галузі автомобілебудування, то можна виділити три основні типи таких вузлів:

Класична. Відрізняється використанням виключно м’язової сили водія для обертання керма. Її застосування почалося десь у 70-80-х роках ХХ століття і тривало аж до кінця першого десятиліття XXI. Серед позитивних сторін можна позначити простоту та надійність конструкції, відносну дешевизну та легкість ремонтно-профілактичних робіт. У той же час, крутити кермо за такої схеми досить складно і важко, від чого знижується маневреність і керованість. Чим важче автомобіль, тим складнішим стає керування;

З гідропідсилювачем (ГУР). Формально, це також класична рейка, але з рядом конструктивних змін. До системи додатково включені елементи гідросистеми (насос, поршнева група, розподільник). Під час обертання рульового колеса в потрібному напрямку створюється тиск рідини (до 50…100 атм.), що значно спрощує процес рулювання, знижуючи рівень необхідної фізичної сили, що додається. ГУР робить машину більш маневреною, але при цьому виникають очевидні недоліки: відбір потужності двигуна, складність та дорожнеча ремонту, застосування спеціальної рідини;

З електропідсилювачем (ЕУР). В цьому випадку, для полегшення повороту рульового колеса, провідний вал рухається проміжним електромотором. Він забезпечується датчиками, що дозволяють точно відстежувати положення зубів і зусилля рулювання. Це простий конструктивний і в плані ремонту механізм, де не використовуються додаткові рідини, а інтеграція в сучасні електросистеми автомобіля ідеальна. Серед недоліків можна виділити хіба що наявність електроніки з усіма обставинами.

Несправності

Під час експлуатації автомобіля можуть виникати різні ситуації, які прямо чи опосередковано можуть свідчити, що необхідний ремонт кермових рейок. До таких “симптомів” можна віднести:

  • Клацання під час рулювання, підвищення необхідних зусиль для повороту колеса;
  • Наявність ривків та заїдань при повороті;
  • Похитування керма при стоянці пов’язане з характерним стукотом;
  • Присутність люфту, вібрації, від чого колеса можуть із запізненням реагувати на обертання керма;
  • Наявність крену (різних зусиль для обертання) в ліву або праву сторону;
  • Зниження рівня рідини в бачку ГУРу.

Будь-який із цих випадків вимагає негайної реакції та якісної діагностики, оскільки відмова рульового управління під час руху прямо пов’язана з загрозою для життя учасників руху.


Залиште відповідь

Ви повинні ввійти в систему, щоб залишити коментар.