Нові правила реєстрації авто.

Рубрика Кліент зона

Центр №2 надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів, підпорядкованих УДАІ ГУМВС України у місті Києві вул. Туполєва,19Три роки тому Кабінет Міністрів колишнього уряду вже намагався приголомшити авто власників своїми нововведеннями для полегшення нашого життя у разі реєстрації транспортних засобів.

Але наші громадяни після цих змін менше скаржитися на діяльність реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ МВС не стали, їхні корупційні схеми продовжували собі працювати, як і раніше.

Нас усіх уже більше року «лякають» європейськими реформами, правилами, стандартами та рівнем обслуговування розвинених країн заходу. І ось у листопаді, 2015 року, відбулися радикальні зміни.

Що ж сьогодні, вимагатимуть від водіїв нові поліцейські, які документи, довідки та грошові побори зникли, а які суми обов’язкових платежів залишилися?

Питань зібралося дуже багато. А віри в те, що у стінах колишнього МРЕВ закінчився «законний бізнес та порядок», у нас не з’явилося.

Давайте спробуємо розібратися, як поставити на облік свою машину при покупці, і зняти з обліку при її продажу? А натомість відкрило для нас Сервісні центри МВС.

Тут можна буде також скласти іспити, отримати техпаспорт, державні номерні знаки, підписати договір купівлі-продажу між покупцем і продавцем, не згадуючи про той мерзенний папірець довідку-рахунку. .

Так, її теж більше не буде, завдяки 941 постанові Кабміну, але раніше виписані довідки залишаються чинними на той термін, що зазначено при реєстрації.

Надаємо свій паспорт, права, і код ІПН, у присутності адміністратора центру, йдемо оплачуємо, і справа зроблена! Розраховувати на зниження цін на подібні послуги не доводиться.

Нам ще запропонували вибір звернення до нотаріуса для посвідчення наших документів перед тим, як подати його до сервісного центру. Але, цей момент залишився, дуже вже спірним, на думку експертів, тому що нотаріусу необхідний відкритий доступ до певних баз даних МВС.

Коли автомобіль купується в салоні, тоді покупець приносить у сервісний центр договір з печаткою юридичної особи та посвідчення особи.

Отже, які ж обов’язкові платежі на нас чекають при оформленні договору в сервісному центрі:
Дізнатися про розмір обов’язкових платежів при реєстрації договору купівлі-продажу, нам не вдасться, оскільки це не судилося визначити нашому уряду. А все це тому, що нову інстанцію створили та назвали, а повноважень, передбачених для сервісних центрів, у законах не обмовили.

Юристи, висловили про це свою думку, вони вважають, що є безліч «не доопрацьованих» пунктів, які вказують на те, що сервісні центри МВС, у порівнянні з колишніми МРЕВ, не наділені правами надавати дані послуги, а всі винесені ними рішення, можуть бути оскаржені у судах.

Нам обіцяли, що розцінки на послуги в Сервісних центрах не підвищуватимуться.

Нові правила реєстрації авто.Насправді ж все інакше, розраховуємо на одну суму, а на виході інша, з комісією банку на додачу.
Реєструючи свій новий автомобіль, вартістю до 8000 у.о. (або 200 970 грн), з вас попросять заплатити 3% від цієї суми до Пенсійного фонду. Ну а якщо більше, то 4%.

20 000 гривень, або 5%, заплатять власники транспортного засобу, що перевищує вартість 353 200 грн.
Додаємо сюди близько 622 грн. за номери та техпаспорт.

Документи для реєстрації. Заява про постановку автомобіля на облік, довідку-рахунок з автосалону, транзитні номери. Акт прийому-передачі, якщо автомобіль українського виробництва. Копію митної декларації з митною печаткою та сертифікат відповідності автомобіля, якщо він привезений з іншої країни.

Для реєстрації вживаного автотранспорту свіжопригнаного із закордону вся процедура та ціни, як і на нові авто.

Документи для реєстрації:

– Заява, пакет документів про реєстрацію в тій країні, де було куплено автомобіль,

– свідоцтво про реєстрацію,

– техпаспорт,

– інформація про номерні знаки, номер кузова, двигуна та шасі.

Переклад із печаткою компанії, яка його дала, номерні знаки, які вказали в документах, копію митної декларації, сертифікат відповідності на автомобіль.

У Пенсійний фонд не платять ті, у кого автомобіль з пробігом нашими дорогами, і вже стояв на обліку. Номерні знаки та техпаспорт – 622 грн.

Документи для реєстрації вживаного авто, яке вже реєструвалося:

– Довідка-рахунок, з результатами акту оцінки автомобіля та інформацією про сертифікат оцінювача.

– Техпаспорт та виписку про зняття автомобіля з обліку.

– Транзитні номери.

Не треба забувати, що обов’язкове отримання медичної довідки для водія нікуди не поділося, просто на даний момент виписка припинена, а видаватиме її в іншому порядку. Ці зміни пов’язують із бурхливою реформою в системі охорони здоров’я.

Тепер приватні станції технічного обслуговування (СТО) візьмуться за перевірку технічного стану автомобілів .


Залиште відповідь

Ви повинні ввійти в систему, щоб залишити коментар.