Перевірка кондиціонера

Рубрика Запчастини

Перевірка кондиціонераВодіння машини в спеку, без робочого кондиціонера може бути не тільки незручно, але навіть небезпечно.

Хорошою звичкою будь-якого водія має бути перевірка системи охолодження повітря вашого автомобіля задовго до настання спекотної погоди, щоб переконатися, що ваш кондиціонер працює належним чином і холодне повітря.

Це стосується як нового автомобіля, так і щойно придбаного вами уживаного.

Не поскупіться і загляньте на свою перевірену СТО для його діагностики.

Як тільки фахівець визначить причину несправності вашого кондиціонера та озвучить ступінь складності ремонту, Ви вже розумітимете, чи зможете Ви виправити поломку самостійно або, все ж таки залишите його в ремонтній майстерні, довіривши цю роботу професіоналам.

Якщо Вам під силу самому вирішити цю проблему, будьте гранично обережні, перебуваючи під капотом своєї машини, під час роботи двигуна.

Тримайте подалі руки, одяг і волосся від всіх компонентів, що обертаються, і краще захистити свої очі, одягнувши захисні окуляри.

Отже, все по порядку.

1. Заведіть автомобіль і увімкніть кондиціонер.
Кондиціонер не працюватиме належним чином, поки ваш двигун не увімкнений.

Найкращий показник справності системи це подача “свіжого холодного повітря” з вентиляційних отворів та звук роботи компресора.

Якщо Ви не почули чіткого клацання, і потік повітря явно теплий, це зазвичай вказує на низький вміст фреону або на проблеми з електрикою.

Компресор АК не повинен переживати нестачу мастильного матеріалу. А ось олія, якраз, і переноситься фреоном. Як тільки фреон на мінімумі, масла в компресорі також не вистачає, а за цим слідує передчасний вихід з ладу. А зубожілий кондиціонер зовсім холодить, як слід.

Перезаправлена система нітрохи не краща. У ній виникають підвищені тиски, компресор працює на межі можливостей, буває навіть відключається за аварійним тиском. Як і в першому випадку, кондиціонер не холодить.

2. Якщо Ви чуєте незвичайні звуки, що долинають у безпосередній близькості від компресора, це може свідчити, що існує проблема з підшипником шківа компресора, і він потребує ремонту або заміни.

3. Порівняйте температуру повітря, що виходить із отворів вентилятора з температурою в салоні. Зауважте, чи холодне повітря дме постійно або періодично.

4. Зверніть увагу на тиск повітря.

Почніть збільшувати швидкість вентилятора з мінімальної до максимальної позначки.

5. Незвичайні запахи можуть сигналізувати про витік. Витоки трапляються як від зносу ущільнювачів, так і від надлишку бруду.

Перевірте всі шланги на наявність порізів та слослаблень, особливо в місцях з’єднань. Можливо, вам також доведеться замінити повітряний фільтр салону.

6. Перевірте запобіжники вашого автомобіля. Запобіжники, що відпрацювали, можуть призвести до зупинки кондиціонера.

7. Перевірте всі кріплення АК на місці та щільно закріплені? Нічого не повинно бовтатися чи деренчити.

8. Перевірте всі ремені на наявність тріщин, зносу та натягу. Їх необхідно замінити за перших ознак. Крім того, перевірте стан ременів, які вібрують під час роботи двигуна та кондиціонера.

9. Переконайтеся, що конденсатор (перед радіатором) очищений від будь-яких забруднень, таких як листя або комахи. Це може зменшити потік повітря, що призводить до зниження продуктивності кондиціонера. Ви можете промити конденсатор чистою водою із садового шланга.


Залиште відповідь

Ви повинні ввійти в систему, щоб залишити коментар.